Wednesday, November 11, 2009

For... She Wanted to Win!

It happen quite sometimes ago (masa tuh rambut dia pon panjang lagi) during our wait for papa, who's buying us dinner, in our little car. The incident been hanging in my head ever since, it potrays her a lot as a big sister.

She asked me 'Mama ni apa?'



and I said ' huruf X?'

She said ' BUKANNNN....' in denial tone

Mama 'abis ape?'

She said ' ni pangkah la...'

Mama 'sama la!..cikgu kakak ajar huruf X tak? kan sama'

She said 'ajar, tapi nih kakak buat pangkah!!...'

Alahai... yer lah kakak...



And she will be big sister after all ;). Mama already 28 weeks,God Bless.. Allahuakbar..



And SHE = ME?



And since she was small, papa said she resembles me in many ways, physically and attitude, and manjaness.. Hoping she and her siblings grows up to be Hamba Allah yang berguna. Aminnn

15 comments:

zealvia said...

tgk muka kakak..tgk muka mu baru ku sedar lama dah kita tak jumpa..rindu plak rasanya.

Kuacibunge said...

Ajasu,

Ko pregnant ke? Congrates...ramai ni geng mengepam nie...:)

ajasuakeem said...

Zea,missed you tooo..Last jumpa masa birthday your Ryan kan? Pastu lama x chat kat YM, my YM kat opis problem ... ;-(

ajasuakeem said...

Koci, iyer dong..pregnant, sama la lebih kurang awak. Due date Aja 29 Jan, genap Rayyan 2 tahun :-D

DNNA said...

Aja ...

Kakak sebijik sebijon muka awak laaa ... hehehehehe ...

Kakak mesti banyak cakap i.e. petah (mcm mama dia kan kan kan kan)

29 Jan??? Waaahhh, tak lama lagi ... Kalau betul2 on that day kira sama la besday ngan Rayyan ek .. Senang nanti ... Double celebrations gitu ... Hehehehehe ...

Asu Bahiyah said...

Aja...tahniah ye....aku pun tgh TTC...hehehe...mau ikut macam sifoo la...

-iLLa- said...

hai ajasu..
ms-butterfly nehh..kenal kee??kikii..kita nk add link ehhh...

congratss peknen ehh..

ajasuakeem said...

Wahhh...Asu, good Luck ya, later we will becomes 'mommy with so many kids' CLUB..heheh..

Limo pun dah 4 org anak nyer, jom-jom kejar kami.. ;) hihiii

ajasuakeem said...

iLLa, thanks sudi jenguk sini... Addin n Adam pun dh setahun ya. Besh nyer dpt kembar. Tingin gak, tp mmg x de rezeki nampaknyer nk dpt kembar (even hubby ada adik badik kembar)..huhuuu

Idida Aziz said...

aja...peknen rupanya ko....shenyap2 jer ye...koci pon sama ker...ala....ida lak rs jeles nk peknen gak wpon uwais br 10 bulan....best wooo nk dpt bb baru nih....take care yer....berlumba2 la kita ngepam pas ni...heheheh

Salwa said...

akhirnya ku merasa gak tengok wajah ajasu
hehe

mamaFA said...

Naza! Again?? hehehe... congratss.. insyaAllah anak ko ada lagi geng sebaya dgn anak aku.... ;)
yg ke-4 ni boy ke gurl?

ibu aina said...

salam dear,

hahahhaha..pandai tak aku jejak blog ko. kuikuikui

ajasuakeem said...

wehhh... boleh tak...sendiri pon tak sempat buka blog sendiri..

Idida - baby Nur dh nk masuk 4 bulan, alhamdulillah.. all went well with bersalin n pantang, cuma x pantang sgt jer..huhu

Salwa - ala..kita biasa2 jer org nyer ;-).. syukur ke hadrat ilahi, lengkap physical dan mental.. Alhamdulillah

MamaFA - heheh...tahniah ko pun dh tambah satu lagi. Allahuakbar..meh sama2 tambah ummat Muhammad, moga anak2 kita berjihad dunia akhirat..aminn

IbuAina - ko mmg bijak bab jejak menjejak nih..hehe.. welcome on board dear.. ala blog x sepertinyer. Kot tgn rasa nk menaip, anak2 tgh baik, hubby pon tgh sporting, and akal pon duk ulang2 pikir benda yg sama... bermakna there's point to ponder..menulis lah saya :->

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)